Wednesday, May 8, 2013

Kuinka aloitat?

Kuinka perustat helposti oman Bitcoin-lompakon?

Aloittaaksesi ja tutustuaksesi Bitcoin maailmaan, sinun ei tarvitse rekisteröityä tai perustaa tiliä mihinkään - eikä toisaalta maksaa mistään. Bitcoineja voi käyttää joko asentamalla tietokoneeseesi Bitcoin-lompakon (ohjelman) tai käyttämällä webbipohjaista lompakkoa.

Jos olet aloittelija, suosittelen perustamaan testiksi vaikka selaimella käytettävän, helppokäyttöisen ja kevyen lompakon. Tämä tapahtuu menemällä (palvelulla suomalainen ylläpitäjä) esimerkiksi sivulle:

https://easywallet.org/


Mentyäsi sivulle tällä osoitteella, sinulle perustetaan Bitcoin-lompakko automaattisesti ja veloituksetta. Lue sivuston ohjeet tarkasti!

Alla kuvassa kaksi ehdottoman tärkeää muistisääntöä Bitcoin-lompakostasi:



Palvelu on helppo käyttää, mutta muista nämä KAKSI TÄRKEÄÄ asiaa:
  1. Webbipohjaisen lompakkosi URL-osoite on se, jonka säilytät visusti vain omana tietonasi (tämä osoite näkyy siis selaimessa osoiterivillä). Tämän osoitteen avulla pääset uudestaan katsomaan lompakkosi sisältöä. Jos annat sen jollekin muulle tai jaat sen - kuka tahansa voi käydä Bitcoin-lompakollasi - ja tyhjentää sen halutessaan! Palvelu suositteleekin säilyttämään salaista URL-osoitetta itsellä turvallisesti ainakin kahdessa eri paikassa. Jos kadotat URL-osoitteen - kukaan (ei edes palvelun ylläpitäjä) pääse siihen enää kiinni tai pysty sitä palauttamaan käyttöön!
  2. Sivulla kohdassa "Vastaanota maksu" näet lompakkosi Bitcoin-osoitteen. Tämä on osoite, johon voit ottaa maksuja vastaan. Tämä on siis se osoite, jonka voit antaa muille (toimii eräänlaisena tilinumerona) ottaaksesi maksuja vastaan! Tällä osoitteella kukaan ei pääse lompakkoosi sisään, vaan he voivat ainoastaan lähettää rahaa lompakkoosi helposti tätä osoitetta käyttäen!
    • Esim. Jos haluaisit lähettää rahaa minulle, Bitcoin-osoitteeni on: 1F2QDz3BXhz8rSrVmsqPoFC1VD1u94fwpA
    • Jos lähettäisit minulle rahaa tähän osoitteeseen, näkisin sen lähes välittömästi oman lompakkoni saldona - menemällä oman webbipohjaisen lompakkoni URL-osoitteella (jonka siis vain minä tiedän) palveluun.
Kun olet perustanut oman lompakkosi, saldo näyttää luonnollisesti 0.0 BTC. Bitcoineja voit ostaa käyttöösi tai esimerkiksi käyttää omaa tietokonettasi ns. louhintaan. Kirjoitan näistä myöhemmin ohjeet.

Jotta pääsisit turvallisesti sinuiksi Bitcoin maailmaan...

...voit helposti kokeilla kuinka Bitcoin maailma toimii ja saada ensimmäisen siirron tilillesi!

Kun olet perustanut lompakkosi yllä olevilla ohjeilla - mene esimerkiksi osoitteeseen:

http://www.bitvisitor.com/?ref=193GB3FGwbEDhgDaasKatHoRXE9rtd9Hjt


Tämä palvelu maksaa sinulle pienen pienen palkkion aina siitä, että tutustut palvelussa oleviin mainoksiin. Palkkio on pieni, mutta näin toimimalla saat kuitenkin ensimmäisen konkreettisen kosketuksen siihen, kuinka käytät Bitcoin lompakkoasi ja Bitcoin-osoitettasi sekä saat sinne ensimmäisen rahasiirron! Toimi seuraavasti:

1. Palvelun etusivulla syötä oma Bitcoin-osoitteesi kenttään "Enter your bitcoin address..." esim. 1F2QDz3BXhz8rSrVmsqPoFC1VD1u94fwpA ja paina "Submit".


2. Seuraavalla sivulla palvelu varmistaa, että olet oikea kävijä (etkä tietokonerobotti) pyytämällä sinua kirjoittamaan kuvassa näkyvän tekstin. Kirjoita teksti ja paina "Visit!"-painiketta.

3. Tämän jälkeen näet mainoksen ja ylälaidassa laskurin (alkaen 5 minuuttia). Kun laskuri on nollassa klikkaa "next" sivun ylälaidassa. Mainos kirjautuu katsotuksi ja saat tästä pienen korvauksen.


Mainoksia voit katsoa luonnollisesti useitakin peräkkäin samalla idealla ja saat niistä kaikista pienen korvauksen.
4. Palvelu maksaa Bitcoin siirtona noin 1 krt/h palkkioita ulos. Mene mainoksia katsottuasi oman webpohjaisen lompakkosi URL-osoitteeseen ja pienen maksun tulisi kirjautua tilillesi noin 1-2 h sisällä (testattu 8.5.2013 - toimii!)
Olet nyt vastaanottanut omaan Bitcoin-osoitteesi ensimmäisen Bitcoin vastaanoton ja se on saapunut omaan webbipohjaiseen lompakkoosi! Ylhäällä kuvassa kohdassa "Lompakon saldo" on esimerkkisiirto.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.